Kategorie
 
 
 
 
 

Navštívili jsme výstavu Audio Video Kino 2024: Toto jsou hlavní novinky

Napsal Tomáš Nemček
09. 10. 2024

Navštívili jsme výstavu Audio Video Kino 2024: Toto jsou hlavní novinky

Výstava Audio Video Kino 2024, která se letos konala v hotelu NH Bratislava Gate One ve dnech 11. až 13. října, je každoročně významnou událostí pro všechny nadšence audiovizuální techniky, hi-fi systémů, domácího kina a profesionálního ozvučení. Aktuální ročník výstavy se nesl v duchu nejnovějších technologií, inovací a nejlepších produktů od předních světových značek, což poskytlo návštěvníkům možnost vidět a vyzkoušet si to nejnovější, co trh nabízí. To jsme si nemohli nechat ujít ani my.

Hlavní zaměření výstavy

Hlavním lákadlem výstavy bylo široké spektrum audiovizuální techniky. Zúčastněné značky představily nové modely reproduktorů, zesilovačů, gramofonů, sluchátek a nejmodernějších televizorů. Nechyběly ani ukázky systémů pro domácí kino s důrazem na Dolby Atmos a DTS:X.

Výstavy se zúčastnily renomované značky jako Bowers & Wilkins, Bang & Olufsen, Sony, Yamaha, Denon, Marantz, přičemž každá z nich představila svůj pohled na to, jak by měla moderní audiovizuální technika vypadat a fungovat. Produkty japonské značky Denon naleznete také v naší nabídce. Značky se soustředily na kvalitu zvuku, design a inovativní řešení, která dokáží uspokojit i ty nejnáročnější zákazníky.

Novinky a trendy

Jednou z klíčových témat letošního ročníku bylo využívání umělé inteligence a pokročilých algoritmů v audiovizuální technice. Například nové modely televizorů využívaly AI Upscaling, což umožňuje přepočítávat obraz s nižším rozlišením na vyšší (např. z Full HD na 4K), čímž se zlepšuje celková kvalita zobrazení. Umělá inteligence se uplatnila i při optimalizaci zvuku v reálném čase – zařízení dokážou automaticky přizpůsobit nastavení zvuku podle akustiky místnosti.

Dalšími trendy, které výstava zdůraznila, byly bezdrátové ozvučení a technologie pro streamování zvuku ve vysokém rozlišení. Systémy jako WiSA (Wireless Speaker and Audio) nebo HEOS umožňují bezdrátové připojení reproduktorů, což je stále oblíbenější v moderních domácnostech, kde je kladen důraz na minimalistický design bez zbytečných kabelů.

Zóna pro high-end audiofilů

Zvláštní atrakcí výstavy byla high-end audio zóna, určená pro audiofily a náročné posluchače, kteří hledají dokonalou kvalitu zvuku. Návštěvníci si mohli poslechnout v akusticky optimalizovaných místnostech nejlepší hi-fi soustavy světa, často v hodnotě desítek tisíc eur. Systémy těchto značek byly prezentovány s důrazem na detaily a přirozenost reprodukce hudby. Gramofony, zesilovače a sluchátka z nejvyšší třídy poutaly pozornost nejen svými technickými parametry, ale také precizním zpracováním a jedinečným designem.

Doplňkový program a prezentace

Součástí výstavy byly i odborné přednášky a workshopy, které návštěvníkům poskytly možnost dozvědět se více o různých aspektech audiovizuální techniky. Odborníci v oblasti zvuku, obrazu a akustiky vedli diskuze na témata jako optimalizace domácího kina, výběr správných komponentů pro hi-fi systémy nebo akustická úprava interiérů. Jsme rádi, že jsme načerpali další informace, které můžeme využít v praxi.

Závěr

Výstava Audio Video Kino 2024 v Bratislavě se již tradičně stává místem, kde se setkávají výrobci, odborníci, prodejci a spotřebitelé, kteří se zajímají o novinky a vývoj v audiovizuálním průmyslu. Jedná se o jednu z největších a nejvýznamnějších výstav svého druhu na Slovensku a ve střední Evropě.

Výstava nabízí nejen možnost obdivovat nejnovější technologické trendy, ale také vytvořit prostor pro navázání nových obchodních partnerství a networking mezi profesionály. Návštěvníci mají možnost získat exkluzivní nabídky na vystavované produkty a blíže poznat moderní technologie, které definují budoucnost audiovizuálních řešení.

Výstava v nás zanechala silný dojem, inspiraci a vzbudila očekávání, což přinese příští ročník. I díky účasti na takových akcích se snažíme neustále zdokonalovat naše produkty a služby, abychom vám uměli nabídnout nová řešení reflektující nejnovější trendy. V případě vašeho zájmu o naše služby nás neváhejte kontaktovat.
 

BS ACOUSTIC
Zenklova 24/54
180 00 Praha 8-Libeň
Česká republika

Otevírací hodiny:
Pondělí: 9:00 - 17:00
Úterí: 9:00 - 17:00
Středa: 9:00 - 17:00
Čtvrtek: 9:00 - 17:00
Pátek: 9:00 - 17:00
Sobota: Zavřeno
Neděle: Zavřeno

telefon: +420 515 536 350
mobil: +420 777 759 644
e-mail: bsacoustic@bsacoustic.cz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze